Veel betalen aan water is niet handig. Door water efficiënter te gebruiken, bespaar je op de jaarlijkse afrekening. Veel mensen hebben het idee dat besparen vooral betekent dat je moet inleveren op het comfort niveau. Dat is echter zeker niet het geval. Besparen op energie en water is iets wat je naar eigen behoefte verder in kunt vullen. Je kunt het zo extreem maken als je zelf wil. Het is mogelijk om de grootste besparingen door te voeren en je verder niet druk te maken om de toch al ver verminderde waternota, maar je kunt het ook tot in het extreme doorvoeren en koste wat kost zo min mogelijk water willen gebruiken. In ieder geval heeft het ook zeker voor het milieu voordelen als we met z’n allen wat minder water besparen. Hieronder zullen we enkele tips bespreken over hoe je gemakkelijk water kunt besparen.

Investeer in meer servies om op je waterrekening te besparen

bespaar waterrekening

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar als je een vaatwasser hebt, kun je besparen door meer servies aan te schaffen. Vaak zetten we de vaatwasser aan zonder dat deze compleet gevuld is. Dat is zonde, want hierdoor gaat er veel water onbenut verloren. Door meer servies aan te schaffen, is het mogelijk om langer te wachten tot je de vaatwasser inschakelt, waardoor je meer water kunt besparen dan wanneer je slechts een paar borden hebt.

Gebruik niet zo vaak de grote knop bij het doorspoelen

Tegenwoordig heeft elk toilet wel twee knoppen om te kunnen doorspoelen. Wanneer je vaak de grote knop gebruikt, is dat een manier om eenvoudig te kunnen besparen. Je kunt namelijk veel vaker de kleine knop gebruiken. De grote knop is eigenlijk bedoeld voor de grote boodschap; de kleine knop voor de kleine boodschap. Gebruik die knoppen dus ook waarvoor ze bedoeld zijn. Zo bespaar je eenvoudig een boel water op jaarbasis. En dat scheelt een slok op een borrel op de waterrekening.

Nuttige Links:

Geen water of te weinig water?

CV Ketel Amsterdam

CV Ketel Storing

Lekkage verhelpen

Ontluchten CV

CV Onderhoud Eenmalig

Hogedrukreniging