ISA Dakdekker Amsterdam Speerpunten Installatie Service Amsterdam ISA Dakdekker Amsterdam Speerpunten Installatie Service Amsterdam

Dakisolatie Amsterdam | Installatie Service Amsterdam

Het dak van een woning is één van de grootste warmte verliesgevende bronnen in een woning. Via het dak gaat er ongeveer 30% aan warmte verloren. Een goede dakisolatie is dus een vereiste voor iedere woningDakisolatie kan op meerdere manieren worden aangebracht, dakisolatie met pur-schuim aan de binnen- of buitenzijde van het dak komt het vaakst voor. De dakdekkers van ISA Loodgieters heeft in de loop der jaren al honderden woningen en kantoorgebouwen geïsoleerd.

 

Een niet goed geïsoleerd dak is een flinke energieverslinder

Gemiddeld zit 40% van de kieren in een woning in het dak en/of in de aansluiting van dak naar de gevel. Met het aanbrengen van dakisolatie zorgt u ervoor dat het dak minder buitenlucht doorlaat en blijft de warmte, die anders naar de buitenlucht zou ontsnappen binnen.

Isoleren van uw dak en/of de zoldervloer kan voor een flinke besparing op uw energie rekening zorgen. En het levert ook meer comfort op. Dakisolatie houdt de warmte beter in uw huis, aangezien warmte van nature opstijgt.

 

Schuin dak isoleren

Een schuin dak kan zowel aan de binnen- als buitenkant geïsoleerd worden. Bij het isoleren van de buitenkant van het dak wordt de hele dakconstructie beschermd tegen vocht en kou.Dit is ‘warm dak’-methode.

Welk isolatiemateriaal het beste gebruikt kan worden voor dakisolatie is afhankelijk van de isolatiewaarde oftewel warmteweerstand, ook wel rd-waarde genoemd. Ook is het afhankelijk van de constructie van uw huis. De meest gebruikte soorten dakisolatie zijn:

– EPS parels
– PUR
– PIR
– Glaswol
– EPS

Ook wel geëxpandeerd polystyreen genoemd is vochtwerend bestaat uit 98% lucht en 2% kunststof en wordt als parels verkocht. Het materiaal is erg licht en wordt in verschillende vormen verkocht. Het kan op een aantal manieren worden geplaatst waaronder speciale platen en isolatie-elementen die over de dakbedekking heen komen te liggen.

PUR

Pur of polyurethaan is verkrijgbaar als isolatieplaten en schuim, het wordt zowel bij isolatie van een plat- als hellend dak gebruikt. Pur heeft als voordeel dat de platen al voorzien zijn van een dampremmende laag en met het schuim kunnen ook alle naden en kieren gedicht worden voor een goede isolatie.

PIR

Polyisocyanuraat (PIR) bestaat uit harde isolatieplaten en heeft in vergelijking tot andere materialen een erg hoge isolatiewaarde, daarnaast is het brandveilig en vochtwerend. Wel is het moeilijk te vormen door de hardheid en is het minder milieuvriendelijk dan PUR.

Glaswol

Glaswol is een minerale wol waarin gerecycled glas verwerkt is, het is voornamelijk geschikt isolatie van schuine daken en zoldervloeren. Het is een vrij voordelig isolatiemateriaal en heeft zowel een goede isolatiewaarde als dat het geluidsdempend is.

Dakisolatie nodig? ISA Dakdekkers komt in geheel Amsterdam.
Bel 020 688 5629 24/7 bereikbaar