Met een koolmonoxidemelder in huis kunt u zichzelf waarschuwen voor het dreigende gevaar van een gaslekkage. Een van de gevaren aan een gaslekkage is het potentiële explosiegevaar wat hierbij komt kijken, zeker als het gas zich al in het merendeel van uw kamers heeft verspreid. Zodra u een aansteker of lucifer gebruikt in een ruimte met veel gas, kan er een explosie ontstaan. De koolmonoxidemelder laat gelukkig tijdig een alarm in uw woning afgaan, zodat u een explosie kunt voorkomen. Tevens maakt koolmonoxide u slaperig, waarvoor u met het alarm behoed wordt.

Schakel een erkende loodgieter bij u in de buurt in, om de koolmonoxidemelder in uw woning te laten installeren. Het is belangrijk dat dit op de juiste wijze gebeurt, om te voorkomen dat de koolmonoxidemelder niet werkt bij een gaslekkage.

Kies voor gecertificeerde koolmonoxidemelders

Een koolmonoxidemelder kunt u ook bij de plaatselijke hobby- of bouwwinkel aanschaffen en zelf installeren. Zorg er in ieder geval altijd voor, dat u kiest voor de plaatsing van een koolmonoxidemelder met een certificaat. Niet iedere koolmonoxidemelder in hobby- en bouwwinkels is voorzien van een dergelijk certificaat. Hierdoor kan niet gegarandeerd worden dat de koolmonoxidemelder het altijd doet.

Wilt u advies over verschillende modellen koolmonoxidemelders? Vraag uw loodgieter naar meer informatie. Een loodgieter heeft doorgaans veel ervaring met verschillende modellen koolmonoxidemelders, zodat u samen kunt kijken welk model het beste bij uw woning past.

Op dit moment bent u off-line

CONTACT (MOBIEL)
Malcare WordPress Security
Title
Caption
File name
Size
Alignment
Link to
  Open new windows
  Rel nofollow