De meeste huishoudens lopen weleens tegen het probleem aan dat ze kampen met een verstopping in hun leidingen. Vaak wordt je aangeraden om dit probleem zelf op te lossen. Dit kan doormiddel van vloeibare ontstoppingsmiddelen maar het is ook mogelijk om een ontstoppingsveer te gebruiken. Wat vele huishoudens echter niet weten is dat het gebruik van vloeibare ontstoppingsmiddelen gevaarlijk is.

Vloeibare ontstopper

ontstopperConsumenten zijn volgens brancheorganisatie UNETO-VNI nauwelijks op de hoogte van de gevaren van chemische gootsteenontstoppers. Ontstoppingsmiddelen met hoge percentages zwavelzuur kunnen bij onjuist gebruik levensgevaarlijk zijn en zelfs leiden tot explosies en verbrandingen. Het gebruik van chemische ontstoppingsmiddelen kan ook ernstige schade toebrengen aan leidingen. Dergelijke middelen vreten niet alleen de rommel in de leiding op, ze tasten ook de leiding zelf aan. Zo ontstaan lekkages die forse reparatiekosten opleveren. Een veiliger product om een verstopping te verhelpen is de ontstoppingsveer.

Ontstoppingsveer

ontstoppingsveerEen ontstoppingsveer is een mechanische gootsteenontstopper. Dit gereedschap is er in verschillende afmetingen te koop. Je kan ze eenvoudig en snel via het internet bestellen. Afhankelijk van waar je verstopping zit, koop je een veer. Bij een verstopte wasbak is het verstandig om voor de dunste ontstoppingsveer te kiezen omdat de afvoerbuizen niet zo groot zijn. Een ontstoppingsveer kan je meerdere keren gebruiken in tegenstelling tot dit middel en hoort in elk huishouden thuis.

Wanneer dit allemaal niet het gewenste resultaat oplevert is het tijd om contact op te nemen met een loodgieter. Oftewel ISA-Loodgieters.

 

 

Nuttige Links:

koolmonoxidemelder

Afvoer Ontstoppen

Besparen op water

Toilet Ontstoppen Amsterdam