Een slimme thermostaat is een apparaat waarmee je meer inzicht krijgt in je energieverbruik. De meeste slimme thermostaten zijn op afstand bestuurbaar via een app, zodat je waar je ook bent de temperatuur in huis kunt regelen via je telefoon. Slimme thermostaten zijn vaak zelf lerend: ze regelen op basis van gegevens uit het verleden het meest gunstige stookgedrag voor jouw huishouden. Bekijk hieronder een aantal slimme thermostaten om uw energie gebruik te beïnvloeden.

Enkele voorbeelden slimme thermostaten

slimme thermostaat Anna
Anna
Is een slimme thermostaat ontwikkeld door de Nederlandse Energie Maatschappij en Plugwise. Thermostaat met een moderne uitstraling en met de beschikking over een zelflerende functionaliteit. Als gebruiker heeft u de mogelijkheid te kiezen uit verschillende bespaarprofielen passend bij uw voorkeuren en levensstijl.
Toon afbeelding kleiner 1
Toon
Een thermostaat ontwikkeld door Eneco. Eneco houdt zich steeds meer bezig met de ontwikkeling van aanvullende diensten. Toon is vierkant en heeft een touchscreen. Via een mobiele app kan het apparaat worden bediend. Toon bezit over een zelflerende functie en biedt ondersteuning aan modulerende cv-ketels. Ook kan Toon de opbrengst van eventueel aanwezige zonnepanelen meten.
slimme thermostaat Nest
Nest
Nest kan momenteel worden beschouwd als de meest bekende thermostaat der slimme thermostaten. Sinds 2011 is Nest op de markt met een modern-klassieke look. Nest is rond net als de klassieke thermostaten maar is gecombineerd met een modern digitaal scherm. Enig nadeel van Nest is dat de thermostaat (nog) niet samen kan werken met OpenTherm-ketels. Er kan met Nest dus bespaard worden op verwarming en airco, maar niet op modulerende ketels. De Nest wordt aangeboden bij een contract van Essent.
e-thermostaat slimme thermostaat
E-thermostaat
De E-thermostaat is naast Nest ook een initiatief van Essent. De E-thermostaat beschikt over een bewegingssensor en beschikt daarom over de mogelijkheid de temperatuur lager te schakelen wanneer u de deur uitgaat. De E-thermostaat kan echter wat minder dan bovenstaande anderen thermostaten, hij kan bijvoorbeeld niet zichzelf het gebruikelijke energieverbruik in huis aanleren.
EnergieAssistent slimme thermostaat
EnergieAssistent
De EnergieAssistent van E-On biedt een compleet pakket voor het bijhouden van het energieverbruik in huis. Het pakket bestaat uit meerdere modules die samenhangen en kunnen worden bestuurd met een app. Het pakket bevat een bewegingssensor om aan te voelen of er mensen in het huis aanwezig zijn. Volgens E.On zou er rond de 10% bespaard kunnen worden dankzij verschillende kastjes en aansluitbare modules.
delta comfort wijzer slimme thermostaat
De Delta Comfort Wijzer
Deze slimme thermostaat is ontwikkeld door de Zeeuwse energieleverancier Delta. De Delta Comfort Wijzer kan worden bediend via een telefoon, tablet of computer. Wanneer u de drie ‘smart plugs’ installeert kunt u verschillende apparaten individueel bedienen of programmeren.

Vergelijk de verschillende slimme thermostaten met elkaar en bepaal welk het meest geschikt is voor uw huishouden.

 

Nuttige Links:

CV Amsterdam

CO Melder Plaatsen

Badkamer Verbouwen Amsterdam

Loodgieter Amsterdam Blog

CV Ketel vervangen