De winter is alweer om de hoek en dat neemt de nodige maatregelen die moeten getroffen worden met zich mee. Hierbij denken de meeste huishoudens voornamelijk aan een onderhoudsbeurt voor hun CV. Vaak wordt het dak van het huis vergeten. Deze verdient namelijk ook de nodige aandacht voordat de winter toeslaat.

Tijdens de wintermaanden heeft het dak namelijk veel te verduren. Denk hierbij aan heftige regenval, sneeuwstormen of andere extreme weersomstandigheden. Wanneer er zich in het dak een lekkage bevind kan dit lelijk onverwachts uitpakken in de wintermaanden. Daarom raden wij iedereen ook aan om voor de wintermaanden het dak zelf te controleren of te laten controleren.

Wanneer daklekkage geconstateerd wordt moet het probleem zo snel mogelijk verholpen worden meestal kan dit snel gebeuren door een (tijdelijke) daklekkage reparatie uit te voeren. Men behandelt dan het kapotte stuk dak en vervangt of herstelt het.

Wanneer de daklekkage verholpen wordt doe je er verstandig aan om de dakdekker ook gelijk even de rest van je dak te laten inspecteren. Het komt namelijk vaak voor dat wanneer er daklekkage wordt geconstateerd er op het dak meerdere zwakke plekken zijn. Wanneer dit het geval is kan de dakdekker deze plekken alvast preventief bewerken en herstellen of vervangen.

Het herstellen van je dak of dakdelen vervangen is vaak wel goedkoper dan het hele dak vervangen of herstellen.

Bent u opzoek naar een partij die u hierbij kan helpen? Zoek niet verder! Ook niet in Amstelveen

Nuttige Links:

Lekdetectie Amsterdam

Plaatsing CO Melder

Meeste Lekkages

Daklekkage Amsterdam